Friday, July 18, 2008

Dan poslije

Dok smo Matjaž i ja uzeli malo odmora ostatak ekipe otišao je na laganu trening trku u sklopu WOC toura (Nikolina samo gledati). Nakon 3 pojedinačne utrke može se podvući crta i napraviti neki zaključci.
Iako se on neće složiti, Lino je otrčao solidne trke. Na middlu, da nije napravio jednu grešku bio bi manje od 1' do finala. Uz dobar kontinuitet rada, ako je moguće i timskog rada, te više jačih trka kroz sezonu - finale kroz koju godinu bi moglo biti stvarnost.
Na Matjaža ne treba tošiti riječi. Rezultati za, još 17-godišnjeg juniora, govore sami za sebe. Njegov pristup, ponašanje i osobnost su za 5.
Njegov cimer Klobo je otrčao long i obzirom na prvo svjetsko prvenstvo - nije razočarao. On je dobri duh ekipe i svojim izjavama iz sata u sat nas uveseljava (u slobodno vrijeme je policajac :) Mjesta za napredak ima. Pogotovo kad popusti malo s atletikom i primiti se karte i trčanju po terenu.
Vinka trči svoje prvo svjetsko prvenstvo. Isto kao i Nikolina. Rezulatati su realnost i ne trebaju ih obeshrabiti. Nadam se da će ih Češka motivirati za treniranje i da budu bolje. Vinka ima upornost, a Nikolinin sprint daje nade da sa više jačih trka kroz sezonu mogu dobiti više sigurnosti na velikim natjecanjima. Cure neće trčati štafetu, a neću niti ja.
Ovo mi je 12. svjetsko prvenstvo (6. civilno, seniorsko), pa kad nakon toliko "iskustva" otrčiš trku bez greške (sprint) i budeš zadnji u grupi, te kada na trci napraviš 11' grešaka (middle), a na jednoj čak 8' - vrijeme je da se zapitaš. Nakon trke sam primio sms sadržaja: "Vijeme je za penziju". Još ne znam što reći na to. Sigurno je samo, da katastrofu od jučer neću zaboraviti još dugo.

Sve u svemu mislim da je atmosfera u reprezentaciji dobra. Neki novi vjetrovi pušu u repki... Ne sjećam se kad je bila tako pozitivna atmosfera, i kad smo se tako brzo dogovorili za discipline, grupe, izmjene... Nadam se da će se dobro raspoloženje nastaviti i u budućnosti. Ostaje nam štafeta i borba sa susjedima. Istočnim i zapadnim. U pojedinačnom djelu od Slovenije smo izgubili 4:5, a Srbe dobili 5:3. Ako tako bude na štafeti - super, ali nikad se ne zna!
Hvala svima na bodrenju, podršci i pozitivnim reakcijama, iako je bilo 'materijala' i za onim negativnim.

Edi

1 comment:

Anonymous said...

Star si onda kada to počinješ koristiti kao ispriku ;-)

Štafeta će sigurno biti zabavna,tereni na karti izgledaju super. Uživajte i samo mirno i s(p)retno.